Asociació Cultural "Dimonis Correcagarneres" 

President: Enrique Guillen i Bataller

Persona de contacte: Enrique Guillen i Bataller

www.correcagarneres.org

E-mails de contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   /   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Lloc de reunió: Seu de l´associació. C/ Carrer l’església nº2. 46842. Terrateig. València.

L'Associació

Es va constituir en 1999 en el municipi de Terrateig impulsada per un grup d'amics que van decidir muntar una colla per a fer aquest tipus d'activitats.

Qualsevol persona major de 16 anys pot pertànyer a ella. En el cas dels menors d'edat per a ser membre un dels pares ha de ser soci. Perquè el menor participe en una activitat es requereix l'autorització dels pares i la seua presència física en l'activitat. 

La quota anual per a ser membre és de 50€.

Per a poder participar en els "correfocs" és obligatori tenir el Certificat de Consumidor reconegut com a expert. El certificat és expedit per la Conselleria de Governación de la Generalitat Valenciana i l'associació s'encarrega d'impartir el curs per a poder obtenir-ho.

La presència de "Els Dimonis Correcagarneres" ha anat augmentant des de la seua fundació. La participació en esdeveniments va mes allà de la comarca de l'Albaida: València, Castelló de la Plana, Alacant, Burgos, Mallorca, Hospitalest de l´Infant, Sabadell...

Activitats

  • Principalment CORREFOCS
  • Sant Antoni, sopar, foguera i discomóvil.
  • Tradicional foguera de Sant Joan amb sopar d'agermanament.
  • Escaldà de la pansa a Terrateig
  • Co-organitzador juntament amb l'Associació contra el càncer de la I carrera per Terrateig a benefici de la lluita contra el càncer.

Espectacle

Compta amb un espectacle que es diu "Correfoc" que està basat en el tradicional Ball del Dimoni. Amb la presència de Llucifer i la Diablessa com a personatges principals. Aquests personatges utilitzen al llarg del recorregut una sèrie d'elements com la bicicleta infernal, els cercles de foc i nombrosos aparells de foc de mà.

L'espectacle que dura aproximadament 50 minuts conclou amb un final espectacular, amb diversos elements de pirotècnia fixa, com per exemple la roda infernal, els quadrats diabòlics, les creus, etc. i el bou "Cagarnero" que és la bèstia que tanca el recorregut.

A més del "Correfoc", hi ha dos espectacles mes es fan Cercaviles de foc amb la participació del Bou Cagarnero. I trobades del Bestiària.

Contractació

La colla realitza correfocs per nombrosos pobles per a amenitzar les seues festes.

Sol·licita pressupost sense compromís en Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.